cbyuan123
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Els parquets asiàtics han tancat en verd aquest dimecres. I tot, després que Trump tornés a apuntar a la possibilitat d'ajornar la data límit per arribar a un acord amb la Xina, que, de moment, segueix sent l'1 de març.

A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen han tancat amb repunts del 0,2% i del 0,3%, respectivament.

Per la seva banda, el Hang Seng de Hong Kong ha avançat un 0,9% al tancament de la sessió i, al Japó, el Nikkei 225 i el Topix han sumat un 0,6% i més d'un 1%, respectivament, després del toc de la campana. Finalment, l’ASX 200 australià ha cedit un 0,17%.

De tornada a Trump, el president dels EUA va deixar caure aquest dimarts que l'1 de març "no és una data màgica", i va donar a entendre al mercat que és un dia que pot arribar a ajornar, perquè les dues economies més grans del món arribin a un acord.

Al mercat de divises, el iuan xinès ha pujat amb ganes després que Bloomberg afirmés que una de les condicions dels EUA per arribar a un acord amb la Xina era un iuan estable.

"No ens sorprèn que el Govern nord-americà faci aquesta petició", assevera Joseph Capurso, estrateg del banc central d'Austràlia. "Sorprenentment, el que és bo per al iuan xinès ho és també per al dòlar australià", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador