Cierre de Asia
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Les borses asiàtiques han celebrat els senyals que les negociacions entre les dues primeres potències mundials entraran en una nova fase, han prolongat els guanys de dimecres i han dibuixat una altra sessió d'alces. Tot i que la Reserva Federal (Fed) va tirar d'ambigüitat i no va ser clara sobre quan s'iniciarà les retallades de tipus, el missatge flexibilitzador de la seva política també ha donat alegria als principals índexs asiàtics.

Els compostos de Shenzhen i Xangai pugen un 2% de mitjana, mentre el Nikkei ho fa un 0,61%, tot i el notable auge del ien contra el dòlar que s'ha disparat a un màxim de més de cinc mesos, als 107,60 iens. El Kospi sud-coreà puja un 0,3% i les borses del Sud-est asiàtic i del Pacífic també deixen avanços de fins a un 1% a Indonèsia, mentre a Austràlia les alces són del 0,6%. El Hang Seng de Hong Kong puja un 1,05%.

L'atenció dels inversors segueix en la guerra comercial entre la Xina i els EUA. Els mitjans estatals xinesos han assenyalat aquest dijous que és poc probable que les pròximes converses comercials entre els líders de la Xina i els Estats Units resolguin immediatament els principals desacords entre les dues parts, però podrien començar una nova fase en les negociacions.

El diari Global Times, que ha manifestat que la Xina va tenir una conversa telefònica a sol·licitud dels Estats Units, ha indicat que Pequín havia enviat un clar senyal a Washington que "la Xina no pot ser intimidada". Amb tot, l'esperança domina els mercats davant el que s'intueix com una nova fase en les negociacions que s'iniciarà amb la trobada del president dels EUA, Donald Trump, i el de la Xina, Xi Jinping, durant la cimera del G20, a Osaka, a finals del mes.

Noticias relacionadas

contador