• L'índex sud-coreà Kospi ha finalitzat la sessió amb una pujada del 0,62%
  • El compost Hang Seng de Hong Kong ha registrat pujades de l’1,56%
  • Els mercats del Japó i la Xina no han operat aquest dilluns
japon asia calle

Les borses asiàtiques han tancat amb guanys durant l'última sessió del mes marcada per la relaxació de les tensions geopolítiques després de la cimera de Corea i noves dades macroeconòmiques.

L'índex sud-coreà Kospi ha finalitzat la sessió amb una pujada del 0,62% gràcies al bon comportament de les siderúrgiques, automotrius i accions relacionades amb el petroli. Els títols de les grans tecnològiques han rubricat la jornada mixtes. El compost Hang Seng de Hong Kong ha registrat xifres més robustes tancant amb pujades de l’1,56%, amb una gran resposta del sector financer. Finalment, l'S&P/ASX200 ha crescut un 0,43% després de la fi de les caigudes al sector energètic i de matèries primeres a Austràlia. Per la seva banda, els mercats del Japó i la Xina no han operat aquest dilluns.

En conjunt, l'índex ampli d'accions d'Àsia Pacífic, excloent-ne Japó, (MSCI) ha finalitzat la sessió amb pujades del 0,93%.

El històrica trobada de divendres passat entre el president de Corea del Nord, Kim Jong-un, i Moon Jae-in, president de Corea del Sud, va impulsar la confiança dels inversors, encara que és massa aviat per conèixer les implicacions econòmiques que aquesta nova relació pot generar a la regió, expliquen els analistes de Mizuho Bank.

Noticias relacionadas

contador