• El Nikkei ha pujat un 0,66% i el Kospi ho ha fet un 0,82%
  • L'índex de Xangai ha pujat un 0,25%
cbasia

Àsia ha perdut durant el dia part dels guanys amb què obria el mercat aquest divendres. Encara que tots han centrat la seva atenció sobre la reunió entre els líders coreans, l'amenaça dels Estats Units de penalitzar les tecnològiques ZTE i Huawei ha llastat els índexs xinesos.

Segons ha informat The Wall Street Journal, el Departament de Justícia dels Estats Units investiga el fabricant xinès Huawei en relació amb un possible incompliment de les restriccions que imposa actualment el país al comerç internacional de productes tecnològics a determinats països, entre els quals es troba l'Iran.

Per la seva banda, l'índex de Xangai ha pujat un 0,25% fins als 3.082 punts i tanca el mes d'abril amb una caiguda del 3,7%. Aquest ha estat l'últim dia d'abril amb el mercat obert ja que romandrà tancat fins dimecres que ve. L'índex de Hong Kong ha tancat aquest divendres amb una pujada del 0,65% i el Kospi coreà, amb un 0,68%.

Encara que els analistes valoren la reunió entre Moon i Jong-Un com "un bon pas" per millorar les relacions a la península de Corea, consideren que és massa aviat per conèixer l'impacte de la trobada als mercats i la seva possible resolució de tensions entre ambdós països.

Al Japó, el Nikkei ha avançat un 0,66% després que el Banc del Japó hagi decidit mantenir la seva política d'estímuls monetaris. Finalment, l'índex de Nova Zelanda ha pujat un 1,07%.

Noticias relacionadas

contador