• El Hang Seng de Hong Kong es dispara a un rècord no vist des de 2007

Les borses asiàtiques tanquen ancorades en el verd aquest dimarts i prossegueixen amb el seu ral·li d'inici d'any. No obstant això, els índexs nipons han reduït els seus guanys de l'1% que acumulaven durant bona part de la sessió després que el Banc del Japó (BoJ) ha rebaixat les seves compres setmanals de bons de llarg termini, fet que ha donat ales a les especulacions que el banc central es prepara per anunciar una estratègia de sortida de la seva política ultra-flexible.

  • 38.460,08
  • 2,42%

En conseqüència, el ien s'ha recuperat un 0,5% fins als 112,500 unitats contra el dòlar, després d'haver tocat un mínim de tres setmanes als 113,387 a l'inici de setmana. Analistes de Bank of America Merrill Lynch resten importància a l'operació del banc central i assenyalen que es deu, en gran mesura, a l'entrada de capitals de principis d'any perquè "és massa aviat esperar que el BoJ aclareixi la seva postura sobre una sortida de l'actual política".

En qualsevol cas, el Nikkei ha acabat la sessió amb un avanç del 0,57% i ha marcat un altre màxim de 26 anys per sobre dels 24.000 punts.

A Hong Kong, el Hang Seng ha arribat als 31.000 punts per primera vegada des de 2007 i ha avançat un 0,36%. A la Xina continental, el Shenzhen i el Shanghai Composite moderen els seus guanys amb pujades d'un 0,16% i un 0,49%.

En altres llocs, les borses d'Austràlia i Nova Zelanda acaben planes i el Kospi sud-coreà posa el contrapunt negatiu, amb una caiguda d'un 0,12%. També cedeix posicions Malàisia, que cau un 0,44%, Tailàndia acaba pla i Bombai i Singapur guanyen un 0,25% cadascuna.

Noticias relacionadas

contador