Japan, Nikkei, Tokyo, Asia

Les bosses xineses s'han recuperat aquest dilluns de les caigudes registrades en la primera sessió setmanal, a causa de la publicació de les dades del PIB que han mostrat que l'economia xinesa va créixer al seu ritme més lent en 27 anys.

El compost de Xangai ha agregat un 0,23%, mentre que el de Shenzhen ho ha fet un 0,79%, negant el declivi anterior. L'índex Hang Seng d'Hong Kong va pujar un 0,15%, amb la ciutat encara atrapada en la confusió que envolta un polèmic projecte de llei d'extradició.

D'abril a juny, l'economia xinesa va créixer un 6,2% respecte a l'any anterior, va dir el dilluns l'oficina d'estadístiques del país. Això va estar en línia amb les expectatives dels analistes enquestats per 'Reuters', i va ser inferior al creixement interanual del 6,4% del primer trimestre de 2019. El creixement econòmic del segon trimestre va ser el ritme més lent del país des del primer trimestre de 1992, segons l'agència de notícies.

En altres llocs, el Kospi de Corea del Sud ha cotitzat a la baixa i s'ha deixat un 0,20%. A Austràlia, l'ASX 200 es va reduir un 0,65% i a Nova Zelanda ho han fet un 0,33%. Al Sud-est asiàtic el vermell també s'imposa, amb la caiguda destaca de Malàisia, que es deixa un 1,76%.

Noticias relacionadas

contador