• La exportacions xineses deceben el mercat
0cbasia921j2

Les borses asiàtiques han acabat la jornada amb signe mixt després que l'auge del ien contra el dòlar hagi dinamitat els valors japonesos. L'aversió al risc s'ha imposat entre els operadors, que han impulsat la divisa nipona enmig de les preocupacions sobre les conseqüències que pot deixar l'huracà 'Irma' al seu pas per Florida, després d'arrasar el Carib.

Així, el ien s'ha estès els seus guanys fins a les 107,620 unitats, preus no vistos des del 14 de novembre de 2016. La reacció al Nikkei ha estat l'esperada i tanca amb caigudes d'un 0,63%. Els índexs australià i sud-coreà també acaben la jornada al vermell, amb un declivi de 0,30% de l’ASX200 i del 0,11% al Kospi.

Hong Kong puja gairebé mig punt, mentre les borses de la Xina continental acaben pràcticament planes, amb un tímid avanç al parquet de Shenzhen del 0,16% després que s'hagi publicat la balança comercial d'agost del gegant asiàtic. Les exportacions han decebut a la baixa, amb un resultat mig punt per sota del que s'esperava, fins al 5,5%, des del 7,2% del mes anterior. Les importacions, en canvi, han superat les expectatives fins al 13,3%. En total, el comerç exterior ha caigut fins als 41.990 milions de dòlars durant el vuitè mes de l'any.

En altres llocs del món, Tailàndia puja un notable 0,74%, Malàisia tanca amb pèrdues d'un 0,33%, mentre Singapur i Bombai tanquen pràcticament en pla.

Noticias relacionadas

contador