cbasia01ks92

Les borses d'Àsia han acabat la jornada amb resultats desiguals, a mesura que els inversors han anat digerint l'anunci dels eixos principals de la reforma fiscal del president dels EUA, Donald Trump. Els dubtes al voltant de si les retallades d'impostos anunciades pel secretari del Tresor, Stevem Mnuchin, es podran dur a terme sense augmentar el dèficit i la falta de detalls han provocat que els operadors incrementin la seva cautela.

  • 37.934,76
  • 0,81%

Els índexs asiàtics han pres també el relleu de Wall Street que va tancar amb pèrdues dimecres, enmig dels dubtes que suscita el gran anunci d'una reducció de l'impost de societats fins al 15% des de l'actual 35% més de la simplificació de l'impost de la Renda, que passarà de set a tres trams. La decepció s'ha apoderat les borses del continent per la falta de detalls al voltant de com es desenvoluparan aquestes mesures i els principals índexs han acabat amb declivis.

La decepció s'ha apoderat les borses del continent asiàtic per la falta de detalls sobre la reforma fiscal de Trump

El Nikkei ha cedit un 0,19%, després de les pronunciades guanys de les tres sessions precedents, després que el Banc del Japó hagi mantingut la política monetària sense canvis i hagi ofert la seva avaluació més optimista de l'economia en nou anys i ha assenyalat la seva confiança que un repunt de la demanda a l'estranger ajudi a sostenir una recuperació impulsada per les exportacions.

No obstant això, el banc central ha reduït lleugerament el seu pronòstic d'inflació per a aquest any fiscal en una revisió trimestral de les seves projeccions, el que suggereix que mantindrà el seu estímul monetari massiu de moment per aconseguir la seva ambiciosa meta del 2%.

En altres llocs del món, els índexs de la Xina continental han acabat amb guanys moderats, del 0,16% a Xangai, i del 0,17% a Shenzhen, mentre el Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,31%. La borsa de Bombai tanca en vermell, amb una caiguda d'un 0,12%, mentre Singapur acaba pla, igual que Malàisia. L’ASX200 australià puja un 0,16%

Noticias relacionadas

contador