• BBVA ha presentat els seus resultats del primer trimestre i ha caigut més d'un 2%
  • Els valors acerers també han tingut una mala sessió
  • El BCE ha mantingut el seu programa de compres d'actius i els tipus al 0%
broker637

Els bancs són els que mouen l'IBEX 35 i aquest dijous s'ha tornat a demostrar-ho. El selectiu s'ha vist llastrat per les entitats i ha caigut un 0,74%, el que ha fet que perdés els 10.700 punts (s'ha situat als 10.683,9 punts). L'IBEX marca així dues jornades consecutives amb caigudes, després que les dues primeres sessions de la setmana marqués màxims de 20 mesos.

  • 10.983,70
  • -0,40%

Banc Popular ha estat el valor que pitjor s'ha comportat a l'IBEX 35, tot i que no ha presentat encara els seus resultats. L'entitat presidida per Emilio Saracho ha caigut un 6,13% fins als 0,64 euros. Aquest dijous s'ha sabut que els dipòsits de Popular han caigut un 12% al gener.

A la part baixa de la taula ha estat acompanyat per dos valors acerers: Acerinox s'ha deixat un 4,23% i Arcelor Mittal un 3,3%. La primera ha presentat els seus resultats del primer trimestre i ha informat d'uns guanys de 98 milions d'euros. No obstant això, cal destacar que a la Borsa de Nova York, dimecres, les accions d'US Steel van caure un 25% i avui també perden gairebé un 3%, cosa que ha pogut encomanar a les acerers espanyols.

Tots els bancs han tancat en negatiu. Així, BBVA ha tancat amb una caiguda del 2,06%, tot i haver presentat uns bons resultats amb uns guanys de gairebé 1.200 milions d'euros, per sobre del que s'esperava. D'altra banda, Bankinter també ha presentat els seus comptes del primer trimestre amb un benefici net de 124.400.000 d'euros, les seves accions han caigut un 2,19%. Banco Santander ha estat l'entitat que ha registrat la menor caiguda, però tot i així ha estat pronunciada, del -0,88%.

En aquesta jornada, cal destacar que només Inditex i Iberdrola, dos pesos pesants del selectiu, han tancat amb pujades del 0,61% i de l'1,2%, respectivament. Així, Telefónica ha caigut un 1,54% i Repsol s'ha deixat un 1,72%.

D'altra banda, Viscofan ha liderat les pujades, després d'avançar un 4,78% fins als 54,4 euros. La companyia ha estat una de les que ha presentat els seus comptes del primer trimestre i ha informat que el seu benefici net ha pujat gairebé un 16% fins als 31,6 milions d'euros, xifres celebrades pels analistes.

Viscofan ha estat acompanyat a la part alta per Aena, que s'ha revalorat un 1,76%, seguint amb la ratxa alcista que es va iniciar amb la presentació dels seus comptes i Ferrovial, que ha pujat un 1,33%.

Al Mercat Continu, Borses i Mercats Espanyols (BME) s'ha deixat un 0,81% fins als 33 euros, després de presentar els seus resultats. La companyia ha obtingut un benefici net de 39,3 milions d'euros durant el primer trimestre, un 8% menys.

ALTRES MERCATS

El comportament de les borses del Vell Continent ha estat marcat aquest dijous per la reunió del Banc Central Europeu (BCE). L'organisme continuarà amb les seves polítiques monetàries ultraexpansives i no ha donat pistes sobre un canvi. A més, els tipus segueixen al 0% i el programa de compres en 60.000 milions d'euros mensuals fins al desembre.

Les borses europees s'han mantingut amb el mateix comportament, ja que era una cosa esperada pel mercat. Així, el FTSE 100 de Londres s'ha deixat un 0,71%, en aquest índex cal destacar Lloyds, que ha pujat un 4% després de guanyar un 72% més. El CAC 40 de França ha caigut un 0,31% i el DAX 30 alemany ha caigut un 0,23%. En aquest cas, Deutsche Bank s'ha deixat un 3,66%, després de doblegar el seu benefici net durant el primer trimestre.

Al mercat de les divises, després de la reunió del BCE, l'euro ha passat de cotitzar amb caigudes a donar-se la volta durant uns minuts, per ràpidament tornar a les pèrdues ja que el missatge no ha estat prou optimista per esperar un canvi a la política del Consell de Govern del BCE. A l'hora del tancament del mercat europeu, l'euro cau un 0,4% respecte al dòlar i es canvia per 1,0864 'bitllets verds'.

ANÀLISI TÈCNICA

"La correcció d'aquest dijous al nostre índex no té implicacions de cap tipus o per ventura ja no ens recordem que aquest dilluns vam començar la setmana amb pujades del 3,75%?", Apunta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. Així, assegura que el que està passant durant les últimes sessions era una cosa esperada, simplement molt dels títols del mercat (la gran majoria) estan començant a omplir (parcialment) els imponent buits deixats a l'alça durant la sessió d'aquest dilluns, una cosa que ja vam advertir.

"L'experiència ens diu que quan es dibuixen buits alcistes com el que vam deixar només començar la setmana, la gran majoria d'ells acaben sent emplenats (parcialment o en la seva totalitat) poques sessions / setmanes després", explica l'expert. El que és realment important és que aquests no es tanquin, o el que és el mateix "que en el cas de l'IBEX 35 aquest no tanqui durant futures sessions per sota dels 10.377 punts", matisa. Mentre això no passi no tindrem el menor senyal de debilitat i per tant tot encaixarà dins d'una simple correcció per consolidar / drenar les fortíssimes pujades d'aquest dilluns. "El nivell homòleg als 10.377 punts de l'IBEX 35 es correspon amb els 7,09 euros de BBVA, els 5,67 euros de Banc Santander, els 10,16 de Telefónica o els 34,19 euros d'Inditex, entre d'altres", conclou l'expert.

Noticias relacionadas

contador