• El Nikkei cedeix després del seu rècord de 17 mesos de dilluns
  • Corea del Sud tria president
cbasia

Les borses asiàtiques han protagonitzat una jornada de pèrdues en què la calma s'ha imposat entre els inversors després del ral·li de dilluns, provocat per la victòria del centrista Emmanuel Macron a la segona volta de les presidencials franceses. Entre els principals llastos dels parquets del continent es troben els bancs australians.

  • 37.934,76
  • 0,81%

El Commonwealth Bank of Australia (CBA) ha tancat la sessió de presentació de resultats d'aquest sector i, igual que altres entitats, els seus comptes del primer trimestre han estat decebedors i el banc ha assenyalat problemes de marges. CBA ha tancat la sessió d'aquest dimarts amb pèrdues del 3,85%, Westpac s'ha deixat un 3,46%, a més, ANZ segueix amb les seves pèrdues i s'ha deixat un altre 2,60%. L’ASX200 australià ha caigut un 0,56% al tancament.

A Singapur, els bancs també són els protagonistes, OCBC, el segon banc de la regió per volum d'actius, ha complert amb les expectatives i ha guanyat un 1,1%. L'índex de valors de la Borsa regional ha avançat un 0,24%.

En altres llocs del món, el Nikkei ha cedit un 0,24% després de l'avanç de dilluns d'un 2,3% fins a un màxim de 17 mesos, el Hang Seng de Hong Kong puja un 0,41%, mentre els valors de la Xina continental estenen les seves pèrdues de dilluns: el Xangai Composite cau un 0,24%, mentre l'índex de Shenzhen acaba pla. El Sensex de Bombai puja un 0,13%, mentre les borses de Malàisia i Tailàndia cauen un 0,11% i un 0,01%, respectivament.

ELECCIONS A COREA DEL SUD

El Kospi sud-coreà es troba tancat per la jornada electoral en què milions de sud-coreans es disposen a culminar en les forçoses eleccions presidencials d'aquest dimarts la històrica exhibició de pressió ciutadana que va protagonitzar en resposta a l'escàndol polític més greu de la història del país i que acabarà demà en unes urnes on s'espera un elevat nivell de participació. Els coreans voten també amb l'atenció posada en el conflicte amb Corea del Nord a costa dels EUA i la Xina i amb la promesa del favorit, Moon Jae In, que Seül ocuparà un paper protagonista en les tensions que s'han desencadenat entre Donald Trump i Kim Jong-un.

Aquests comicis decidiran el successor de la presidenta Park Geun Hye, cessada el mes passat per la seva suposada implicació en una trama de corrupció i suborns que ha sacsejat els fonaments dels gegants empresarials del país, els 'chaebol', amb el conglomerat Samsung en cap, assenyala 'Europa Press'.

Noticias relacionadas

contador