cbasiajapon1 short1

La desfeta de les divises emergents, principalment del peso argentí, ha deixat repercussions a tots els mercats i les borses asiàtiques no n’han estat una excepció en una jornada durant la qual s'han tenyit de vermell. Les vendes, a més, s'han exacerbat després de l'últim envit de la guerra comercial entre la Xina i els EUA.

  • 24,06€
  • -1,11%

Aquestes notícies van pesar en Wall Street, que va acabar amb retallades, en les borses europees que obren en vermell i a Àsia, on els principals parquets també deixen caigudes aquest divendres (Nikkei: -0,02%, Shanghai: -0,43%, Shenzhen: -1,02%), llastats, a més, per altres notícies que arriben des del continent, com la caiguda del 5% de Tencent després d'un canvi de regulacions a la Xina o l'acceleració de les negociacions sobre un tractat de lliure comerç al continent, per plantar cara a Trump.

Al pla macroeconòmic, al Japó s'ha donat a conèixer la producció industrial del setè mes de l'any i a la Xina, els PMI compost, serveis i manufacturer han deixat bon gust de boca, ja que han superat les expectatives en el mes d'agost. "Les dades haurien de calmar els nervis dels inversors sobre l'acompliment econòmic de la Xina", assenyala Stephen Innes, analista d’Oanda.

En altres llocs, el Kospi sud-coreà (+0,67%) és un oasi en verd, enmig del declivi generalitzat que s'estén al Hang Seng (-1,09%) d'Hong Kong, a Malàisia (-0,05%), Tailàndia (-0,04%) i Singapur (-0,27%). Els índexs del Pacífic no en són una excepció i també acaben amb retallades a Austràlia (ASX200: -0,51%) i Nova Zelanda (-0,29%).

Noticias relacionadas

contador