Notícies de polsos Àsia

dl australia sydney new south wales nsw commonwealth of australia asx 200 oceania asia pacific unsplash

Jornada baixista a les borses d'Àsia: el Hang Seng lidera els descensos

Jornada baixista a les borses d'Àsia aquest dimarts. El Hang Seng de Hong Kong lidera els descensos amb caigudes properes al 2%, seguit de l'ASX australià i el Kospi sud-coreà, que han baixat més de l'1%. Per part seva, el Nikkei japonès, que havia pujat durant les últimes quatre jornades, renovant màxims de 34 anys, ha baixat un 0,79%. En positiu, el Shanghai Composite repunta lleugerament.

pboc, beijing, peoples bank, china

La Xina manté els tipus sense canvis i la borsa de Taiwan puja després de les eleccions

La Xina ha sorprès aquest dilluns el mercat amb la seva decisió de deixar sense canvis els tipus d'interès a mitjà termini, cosa que ha ajudat les borses de la regió a esborrar les pèrdues que registraven. Per la seva banda, el mercat de Taiwan ha pujat després de les eleccions presidencials en què ha sortit victoriós Lai Ching-te, del governant Partit Democràtic Progressista.

dl japan japan exchange group jpx tokyo stock exchange nikkei 225 topix generic 2

El Nikkei es dispara per sobre dels 35.000 punts i renova màxims de 34 anys

L'índex Nikkei japonès ha pujat un 1,77% aquest dijous, fins als 35.049 punts, i ha renovat per tercera jornada consecutiva els màxims dels últims 34 anys. El Hang Seng de Hong Kong també puja a prop del 2%, mentre que el rebot del Kospi sud-coreà, l'ASX australià i el Shanghai Composite és més moderat.