dl australia sydney new south wales nsw commonwealth of australia asx 200 oceania asia pacific unsplash
Sharecast / Photoholgic via Unsplash

Jornada baixista a les borses d'Àsia aquest dimarts. El Hang Seng de Hong Kong lidera els descensos amb caigudes properes al 2%, seguit de l'ASX australià i el Kospi sud-coreà, que han baixat més de l'1%. Per part seva, el Nikkei japonès, que havia pujat durant les últimes quatre jornades, renovant màxims de 34 anys, ha baixat un 0,79%. En positiu, el Shanghai Composite repunta lleugerament.

  • 39.069,68
  • 0,73%

Wall Street, que no va obrir les portes aquest dilluns per festiu, anticipa caigudes del 0,5% aquest dimarts, després del resultat de les eleccions a Taiwan, que mantindrà elevada la tensió geopolítica entre la Xina i els EUA durant els propers anys.

Una altra notícia destacada ha estat la victòria de Donald Trump a les primàries electorals (caucus) republicanes d'Iowa per a les eleccions presidencials. El governador de Florida, Ron DeSantis, va quedar en un distant segon lloc, a més de 30 punts, seguit de prop per l'exgovernadora de Carolina del Sud, Nikki Haley.

A més, continua celebrant-se a Suïssa el Fòrum de Davos, on diversos banquers centrals han avisat que l'expectativa de retallades de tipus d'interès per part del mercat a curt termini és massa agressiva, a causa de factors negatius com la crisi del mar Roig afectant el transport marítim mundial.

En altres mercats, el petroli Brent rebota un 0,15% 78,27 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,36% (1,0908 dòlars), i l'unça d'or repunta un 0,05% (2.052 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4% i el bitcoin cedeix un 0,7% (42.600 dòlars).

Noticias relacionadas

contador