cbelecciones trump biden

S'esperava i finalment s'ha confirmat. L'expresident dels EUA, Donald Trump, ha arrasat al 'Superdimarts' de primàries als Estats Units i s'enfrontarà a Joe Biden per la presidència del país el 5 de novembre. Tot i que encara no ha aconseguit la nominació virtual, ha donat un cop d'autoritat definitiu, destaquen avui els mitjans. Trump va acabar aquest dimarts amb la seva última contrincant, Nikki Haley. Joe Biden també ha arrasat al 'Superdimarts' demòcrata per l'absència de rivals.

Donald Trump va acabar el dia amb un mínim de 946 delegats, o el 78% dels 1.215 totals que requereix per convertir-se formalment en el candidat del Partit Republicà. Biden va acabar la nit amb almenys 1.424 delegats, lleugerament per sobre del 72% del total que necessita per assegurar la nominació demòcrata.

Nikki Haley, que va guanyar la primària republicana de Vermont, amb prou feines s'ha assegurat 36 delegats. La victòria de Haley sobre Trump a Vermont representa només el seu segon triomf a la contesa del Partit Republicà, després d'imposar-se a la primària de Washington, D.C.

Biden va perdre les assemblees demòcrates de Samoa Americana, una contesa en què van votar menys de 100 persones. El moviment per negar-li vots, seleccionant l'opció 'no compromès' a la papereta, es va enfortir a Minnesota, on el 20% dels votants demòcrates van triar aquesta opció com a protesta contra les polítiques de Biden cap a Israel.

El candidat demòcrata busca sumar seguidors al discurs sobre l'Estat de la Unió que donarà aquest mateix dijous. El discurs li brinda una audiència en horari estel·lar per recordar als votants els seus èxits i establir les diferències amb Trump, subratllen els mitjans internacionals.

Al Superdimarts també es van celebrar primàries al Senat d'alt perfil. A Califòrnia, el demòcrata Adam Schiff i el republicà Steve Garvey es dirigeixen a les eleccions del novembre. A Texas, el representant Colin Allred va guanyar les primàries demòcrates al Senat i s'enfrontarà al senador republicà Ted Cruz a les eleccions generals.

Noticias relacionadas

contador