l ancien president des etats unis et candidat republicain a l election presidentielle donald trump fait campagne a indianola 20240213082135

Superdimarts. És la cita clau a les primàries dels EUA a la cursa cap a la Casa Blanca. Fins a quinze estats, dels 50 que formen el país, i un territori acudeixen a les urnes a la gran jornada electoral de les primàries de demòcrates i republicans. Tot apunta que Trump i Biden en seran els elegits per aconseguir la presidència del país, tal com va passar el 2020.

L'expresident Donald Trump ha assegurat, en una entrevista a Fox News, que Nikki Haley "no té camí cap a la victòria" i que ell guanyarà "a tots els estats".

En aquests comicis s'esperen poques sorpreses, ja que Donald Trump és el principal favorit del Partit Republicà i Joe Biden, del Partit Demòcrata. Tot i això, totes les mirades estan posades a Carolina del Nord, on Trump va vèncer Biden per poc més d'un punt percentual.

Del costat republicà, 854 de 2.429 delegats estan en joc al Superdimarts. Donald Trump té un total de 244 delegats i en necessita 971 més per assolir l'anomenat "número màgic" de 1.215.

Un cop assoleixi aquest número, haurà aconseguit la majoria dels delegats disponibles per a la convenció republicana de mitjans d'any i serà considerat el nominat del partit per a les eleccions presidencials.

Els demòcrates es disputaran 1.420 delegats i el president Joe Biden es troba en posició per sumar un nombre significatiu de delegats. El número màgic de Biden actualment és de 1.968. Actualment té 206 delegats.

Noticias relacionadas

contador