ep secretarioprogramascs toni roldan moderacharla-coloquioeconomiamiembrospartido
Óscar J.Barroso - Europa Press - Archivo

"Ciutadans ha canviat, aquest no és el contracte que jo vaig signar". Aquesta és la raó que el portaveu econòmic del partit d'Albert Rivera ha assenyalat com a causant de la seva marxa. Toni Roldán creu que Ciutadans ha pres "decisions legítimes" que no comparteix i ha criticat els pactes amb la dreta.

Roldán ha estat, precisament, un dels membres de Ciutadans més crítics amb les decisions preses pel líder del partit en relació amb la formació de governs després de les últimes eleccions. "La direcció ha pres decisions legítimes, però que no comparteixo" i "un no pot tractar de ser el que no és durant massa temps". Una opinió que, segons ha dit, ha expressat tots els dilluns a les reunions de l'Executiva "des de la lleialtat". "Però no he tingut èxit", ha assumit.

"Com serem creïbles en la regeneració si anem a donar suport a governs que fa més de 20 anys que estan en el poder?", ha advertit

Per això, Roldán, que també és secretari de Programes i Àrees Sectorials del partit, ha dimitit aquest dilluns i deixa el seu càrrec i el seu escó al Congrés. "Ciutadans ha canviat, aquest no és el contracte que jo vaig signar", ha dit. Des del seu punt de vista, amb aquest canvi, s'han "desvirtuat" els principis de "reformisme, regeneració i la batalla contra el nacionalisme" amb els quals va néixer l'organització.

A més, creu que les decisions de Rivera no sortiran gratis i ha criticat el "gir del partit". "Totes les estratègies polítiques tenen cost, però els costos per a Espanya de l'estratègia triada per Ciutadans són massa alts". "Com serem creïbles en la regeneració si anem a donar suport a governs que fa més de 20 anys que en el poder?", ha advertit.

Pel que fa a la formació de govern, Roldán ha destacat que "Espanya té una oportunitat històrica per formar un govern estable" i que "seria error desaprofitar aquesta oportunitat". "Mai, en cap moment el progrés ve dels extrems" i "les noves metes no les anem a aconseguir de la mà de Vox ni dels vells partits".

Noticias relacionadas

contador