guardia nacional soldados estados unidos capitolio

Tanquen el Capitoli dels EUA davant una "amenaça de seguretat externa". Segons informen alguns mitjans nord-americans, s'ha identificat fum sortint d'un dels edificis durant l'assaig de la inauguració de Joe Biden.

El twitter del servei secret nord-americà ha publicat que s'ha "respost a un petit foc que ja ha estat extingit", però en un gest de precaució s'ha procedit a tancar temporalment el complex del Capitoli. "No hi ha amenaça per al públic", ha afegit.

A les fotos i vídeos que s'han publicat a xarxes socials pot observar-se persones corrent des de les grades instal·lades abans de l'esdeveniment d'aquest dimecres, en què sí que tenia previst que hi aparegués Biden. A més, els treballadors han rebut missatges de textos per assegurar-se que es mantinguessin allunyats de les finestres, al mateix temps que s'escoltava un advertiment d'evacuació a les instal·lacions.

En qualsevol cas, aquest incident ha tingut lloc just després de l'assalt al Capitoli del passat 6 de gener durant el recompte de vots que li anava a donar la victòria oficial al candidat demòcrata.

Noticias relacionadas

contador