cb powell sh82

El tan esperat discurs de Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed) ja ha arribat i ha estat més suau del que s'esperava. "El banc central actuarà segons correspongui per sostenir l'expansió" ha comentat durant la reunió de banquers centrals de Jackson Hole.

En la seva intervenció, ha explicat que l'economia dels Estats Units continua amb "bon comportament" encara que enfronta desafiaments. Destaca "un sòlid" creixement de l'ocupació i una pujada de salaris que ha portat a un "consum robust", però ha afegit que la inversió empresarial i manufacturera "s'han debilitat".

I en aquest sentit, afegeix que les perspectives de creixement global "s'han deteriorat" des de mitjans de l'any passat. Per això, la Fed ha de concentrar-se en com els esdeveniments comercials afecten les previsions. De manera que "ajustaran la política monetària" per assolir els seus objectius.

El mercat nord-americà s'ha animat després de les primeres paraules de Powell. Wall Street havia arrencat la jornada a la baixa després que la Xina tornés el cop als EUA amb aranzels sobre les importacions de 75.000 milions de dòlars. En aquests moments, tant els rendiments del Tresor com els índexs de la borsa de Nova York comencen a repuntar.

La resposta del president dels Estats Units, Donald Trump a Twitter no s'ha fet esperar: "Com de costum, la Fed no ha fet RES! És increïble que puguin" parlar "sense saber o preguntar què estic fent, la qual cosa s'anunciarà en breu".

I ha insistit, tal com està repetint tota la setmana "tenim un dòlar molt fort i una Fed molt feble. Treballaré" brillantment "amb tots dos, i els Estats Units ho farà molt bé... La meva única pregunta és, qui és el nostre enemic més gran, Jay Powell o el president Xi?".

Noticias relacionadas

contador