trader-observa-pantalla-wall-street
Reuters
37.988,28
  • -
  • -

Wall Street havia arrencat la jornada a la baixa aquest divendres però s'ha capgirat després del discurs de Powell (Dow: +0,2%; S&P 500: +0,1%; Nasdaq: +0,06%). La Xina ha fet realitat l'amenaça de prendre represàlies contra els aranzels i imposarà els seus d'entre el 5% i el 10% en dos lots, un a partir de l'1 de setembre i un altre a partir del 15 de desembre. A més, reprendrà els aranzels del 25% sobre els automòbils nord-americans.

Mentre Jerome Powell, president de la Reserva Federal ha destacat en la seva intervenció durant la reunió de banquers centrals de Jackson Hole, que "el banc central actuarà segons correspongui per sostenir l'expansió".

El tan esperat discurs de Powell, ja ha arribat i ha estat més suau del que s'esperava. Aquest divendres, les mirades se centren a Jackson Hole, Powell i la resta de banquers. En el cas de la Fed, l'atenció és més gran perquè els seus membres es mostren dividits i encara no està clar si la Fed tornarà a retallar els tipus d'interès el setembre.

Els inversors segueixen molt atents al mercat de deute, el rendiment del bo a 2 anys nord-americà cau fins a l'1,55%, mentre la rendibilitat del bo a 10 anys se situa a l'1,57%. Al mercat de divises, l'euro puja posicions respecte al dòlar, fins a l'1,111 dòlars, mentre que al mercat de matèries primeres, els futurs del petroli West Texas cauen un 1,9%, fins als 54,3 dòlars.

I mentrestant, s'uneix l'últim episodi en la guerra comercial. Pequín ha anunciat que prendrà represàlies sobre els productes nord-americans i imposarà aranzels, entre altres, als automòbils. Amb aquesta notícia, els mercats s'han girat cap al costat de les pèrdues també a Europa.

A l'àmbit empresarial, Hasbro (-5,1%) ha anunciat la seva oferta de compra d'Entertainment One, l'estudi que posseeix els drets del personatge de televisió infantil Peppa Pig, per 4.000 milions de dòlars. I a Dow, Boeing repeteix per segona jornada com el valor més alcista, aquest divendres avança un altre 1,3%.

A més, Salesforce.com es dispara un 5,22% després que les previsions de l'empresa pel que fa als ingressos del tercer trimestre superessin les expectatives. I Foot Locker es deixa un 10% després de presentar els seus resultats trimestrals.

Noticias relacionadas

contador