• L'SPD celebra un congrés de tres dies aquesta setmana i demanarà permís als seus membres per iniciar converses de coalició amb els conservadors
ep angela merkel 20170415113603
KAY NIETFELD/DPA

La cancellera alemanya, Angela Merkel, estaria llista per liderar un govern en minoria si les actuals converses per arribar a una coalició amb el partit socialista alemany no arriben a bon port, segons el secretari d'Estat de Finances, Jens Spahn.

DAX

  • 18.492,49
  • 0,08%

"Si els socialdemòcrates no estan disposats a comprometre’s amb nosaltres en els assumptes necessaris, com ara la qüestió de com podem seguir sent un poder econòmic fort... Llavors no pot haver-hi una gran coalició", va dir Spahn en declaracions a la CNBC aquest dimecres.

"Tot i així, nosaltres, com a demòcrates cristians, volem governar fins i tot en un govern minoritari, això serà nou per a Alemanya, però de totes maneres és hora de coses noves", va afegir. La mateixa Merkel ha insinuat anteriorment que seria preferible celebrar noves eleccions abans que governar en minoria.

La Unió Demòcrata Cristiana (CDU) de centredreta de Merkel i el seu partit germà bavarès, la Unió Social Cristiana (CSU) van obtenir el 33% dels vots a les eleccions de setembre, el seu pitjor resultat des de 1949. Les converses de coalició entre Merkel, el partit liberal i els Verds es van esfondrar i van girar l'atenció cap als socialdemòcrates de centre esquerra (SPD). L'SPD ja ha governat anteriorment amb el partit de Merkel en una 'gran coalició', però sembla que ara vol romandre a l'oposició.

No obstant això, l'SPD celebra un congrés de tres dies aquesta setmana i demanarà permís als seus membres per iniciar converses de coalició amb els conservadors. Una enquesta publicada pel diari alemany Spiegel va mostrar que només el 28% dels votants de l’SPD és partidari d'una altra 'gran coalició', tot i que el 57% d'ells va argumentar que el líder Martin Schulz hauria de donar suport a un govern minoritari liderat per Merkel.

"Una cosa és segura, Angela Merkel dirigirà el pròxim govern, independentment de si es tracta d'una gran coalició novament o potser un govern minoritari", ha recalcat Spahn a CNBC.

Noticias relacionadas

contador