• El expresidente de la Generalitat se descarta como cabeza de lista y quiere que el candidato sea Puigdemont
Artur Mas Parlament 1343

L'expresident de la Generalitat Artur Mas apunta a eleccions anticipades a Catalunya i vol que l'actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sigui el candidat, per la qual cosa es descarta com a possible cap de llista, segons ha dit en una entrevista a Rac1 aquest dijous, recollida per Europa Press.

A més, l'expresident de l'Executiu català ha culpat la CUP d'”haver ferit greument el Govern, però al setembre el poden enfonsar' si recolzen la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà Puigdemont, un acte que veu probable que succeeixi si els anticapitalistes actuen com són.


MAS ARREMET CONTRA LA CUP


Durant la seva intervenció a la ràdio, Mas ha assegurat que ha fet 'un màster amb la CUP', però que 'encara no té el doctorat', i ha afegit que 'quan ho has fet, t'imagines que era un escenari perfectament possible. Però no hi ha ‘la CUP’, hi ha ‘les CUP’, i sempre s'imposa en darrer lloc l’ala dura i intransigent', ha lamentat. 'La paraula de la CUP no val res absolutament', ha assegurat Mas, que els ha acusat d'haver-se carregat el pacte d'estabilitat que tenien amb Junts pel Sí (JxSí). 'Aquí va salpar un vaixell que portava a bord tota una tripulació, i una petita part d'aquesta tripulació, en comptes d'ajudar, va amb una destral i es dedica a obrir vies d'aigua per enfonsar-lo'.


Segons ha explicat l'expresident de la Generalitat, sí que podien teixir 'certa complicitat' amb la CUP que capitanejava l'exdiputat David Fernández però no amb la CUP actual, i s'ha mostrat convençut que tot hauria estat diferent si ell encara hi estigués. 'La CUP que imposa radicalment els seus criteris és la mateixa que es va carregar el seu cap de files. Una altra persona amable de la CUP era Antonio Baños, i el van defenestrar en poques setmanes', ha sostingut.


Així, ha advertit que les carícies a segons quines persones de la CUP es converteixen en punyalades per l'esquena', i els ha animat a arreglar la situació provocada quan es faci la qüestió de confiança.


LES DATES DEL FULL DE RUTA NO SÓN EXACTES


Sobre si és partidari d'ampliar més enllà dels 18 mesos el full de ruta independentista, Mas ha afirmat que es tracta d'un termini orientatiu, i no creu que se celebri un referèndum guanyi qui guanyi després del 26J. I és que, malgrat que Podem el defensi, no tenen aliats entre els grans partits per tirar-lo endavant.


En preguntar-li què opina sobre un possible referèndum unilateral d'independència, ha advertit que, malgrat estar d'acord conceptualment amb aquesta iniciativa, té el risc que els partidaris del 'no' no vagin a votar, per la qual cosa 'no acaba de ser un referèndum perfectament homologable'.

contador