ep la presidenta de la comunidad de madrid isabel diaz ayuso conversa con el vicepresidente de la
Pool

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha anunciat que el Govern madrileny sol·licitarà a l'Executiu central el desplegament de 222 agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional per a fer tasques de vigilància en relació als incompliments de les quarantenes de casos positius de Covid-19. La intenció és que aquests nous efectius comencin a actuar a la regió a partir de dilluns a les 00.00 hores.

Amb la finalitat d'atallar la difícil situació sanitària que travessa la capital, també demanarà suport logístic militar "urgent per a la instal·lació de carpes, la realització de test i la desinfecció de les zones bàsiques de salut sotmeses a restriccions". L'objectiu és poder "afrontar aquesta segona onada de coronavirus amb totes les garanties sanitàries", segons ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa.

A més, ha instat a una "reforma expressa de la normativa vigent per a la incorporació immediata de 300 metges extracomunitaris que van treballar en la primera onada de la pandèmia a la Comunitat de Madrid". Aguado ha sostingut que està entre les seves competències "modificar la normativa estatal per a permetre contractar els metges extracomunitaris", encara que l'estatut del personal públic permet que aquesta decisió s'adopti tant des de les Corts nacionals com les Assemblees regionals.

Durant la seva compareixença, Aguado ha remarcat la necessitat de col·laboració entre el govern central i el regional per lluitar contra l'incessant creixement de la pandèmia a Madrid. Per això, ha assegurat que "la vida i el futur de molta gent depèn de la capacitat del Govern i de la nostra coordinació" i ha insistit que "no podem estar en l'estratègia partidista, les picabaralles i el joc de les culpes".

Des de dilluns passat, 37 zones de la Comunitat de Madrid (26 a la ciutat de Madrid i 11 a d'altres municipis) han de complir restriccions de mobilitat cap a l'exterior. En total, s'han vist afectades 850.000 persones, la qual cosa suposa el 13% de la població de la regió i el 25% de tots els contagis registrats. A més, la presidenta autonòmica, Isabel Díaz Ayuso, va comunicar aquest dimarts la intenció d'ampliar aquestes mesures a d¡altres àrees de la regió.

Noticias relacionadas

contador