ep lexprimer ministre ditlia enrico letta
EUROPA PRESS

L'exprimer ministre italià, Enrico Letta, ha dit que Itàlia està vivint una "lluna de mel" amb una creixent popularitat, però que aquesta no durarà més de dos o tres mesos.

En declaracions a la CNBC, Letta ha assenyalat que durant els pròxims dos o tres mesos aquesta lluna de mel canviarà. "El problema clau és com aconseguir una oposició (política) que estigui preparada (per al que pugui succeir), amb algunes bones idees per no repetir els vells errors", ha assenyalat el polític.

La coalició populista integrada pel 'Moviment 5 Estrelles' i la 'Lliga Nord' va arribar al poder a Itàlia a principis de juny enmig de promeses per reviure l'economia del país donant més diners als pobres i reduint els impostos. Això, unit a la seva forta oposició a rebre més immigrants i a estar subjecta a estrictes normes fiscals europees, ha augmentat la popularitat dels dos viceprimer ministres i líders dels partits, Matteo Salvini i Luigi Di Maio.

"Itàlia necessita absolutament trobar un compromís amb Europa. Necessita baixar el diferencial (dels bons)... En cas contrari, es veurà una disminució contínua de la xifra (del PIB)", ha advertit Letta. "Espero que el govern entengui que necessita negociar", ha afegit.

L'enfrontament entre Itàlia i Brussel·les està sent un dels grans problemes per als mercats en aquest tancament de 2018. Itàlia ha plantejat un objectiu de dèficit per als Pressupostos de 2019, del 2,4%, que resulta inacceptable per a Europa. La Comissió Europea (CE) ja la va advertir de la possible obertura d'un expedient per dèficit excessiu. L'Eurogrup, per la seva banda, va instar aquesta setmana a Roma a canviar els pressupostos i va apel·lar al diàleg entre les parts.

Noticias relacionadas

contador