brexit portada banderas reino unido union europea

La Unió Europea (UE) ha accedit a donar-li al Regne Unit una extensió de tres mesos més per sortir del bloc. Aquest dilluns, els ambaixadors europeus s'han reunit per discutir una vegada més la sol·licitud del Regne Unit de tenir més temps per preparar el seu abandonament de la UE i han accedit a concedir un nou temps extra fins al 31 de gener.

Un esborrany del document preparat abans d'aquesta reunió, signat el 27 d'octubre, mostra que la UE està disposada a atorgar un tercer retard del Brexit, "que finalitza com a molt tard el 31 de gener de 2020". "Per tal de permetre la finalització de tots els passos necessaris per a la ratificació de l'Acord de Retirada, incloent-hi l'obtenció del consentiment del Parlament Europeu, el Consell Europeu acorda una nova extensió", diu el document.

El Regne Unit tenia previst abandonar la UE el 31 d'octubre, després que se li concedissin dues extensions de Brexit anteriors

"Assenyala que l'Acord de Retirada entrarà en vigor el primer dia del mes següent a la finalització dels procediments de ratificació per les parts durant aquest període, que finalitza com a molt tard el 31 de gener de 2020", indica el mateix document.

El Regne Unit va sol·licitar a la UE a principis d'aquest mes que se li doni fins al 31 de gener per abandonar la UE. Uns dies després, el Parlament del Regne Unit va votar a favor de l'Acord de Retirada revisat del primer ministre, Boris Johnson, però va dir una vegada més que necessitava més temps per aprovar tota la legislació necessària. El Regne Unit tenia previst abandonar la UE el 31 d'octubre, després que se li concedissin dues extensions de Brexit anteriors.

"El Consell Europeu declara fermament que exclou qualsevol reobertura de l'Acord de Retiro en el futur i recorda que qualsevol compromís, declaració o altre acte unilateral del Regne Unit ha de ser compatible amb la lletra i l'esperit de l'Acord de Retiro i no ha d'obstaculitzar la seva implementació", deia el document.

Noticias relacionadas

contador