johnson-dira-a-macron-et-merkel-que-le-brexit-est-ineluctable-selon-le-telegraph

Els funcionaris de la Unió Europea (UE) estan preparats per analitzar les propostes "realistes" del primer ministre britànic, Boris Johnson, sobre la frontera d'Irlanda, el principal obstacle per a un acord sobre el Brexit, però són pessimistes sobre les possibilitats que el govern del Regne Unit proposi idees viables.

Segons informen a The Guardian, l'optimisme de Downing Street sobre un aparent canvi en la disposició a negociar de la UE podria veure's frustrat. L'enviat de Johnson per a Europa, David Frost, tornarà a Brussel·les aquest dimecres per reunir-se amb els funcionaris, ja que ambdues parts s'esforcen a evitar un Brexit sense acord el proper 31 d'octubre.

"Un Brexit sense acord serà decisió únicament del Regne Unit, no de la UE"

Després de la cimera del G-7 i les reunions amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Emmanuel Macron, a Berlín i París, la UE comença a prendre més seriosament al primer ministre com a negociador. La seqüència de reunions a Berlín, París i Biarritz han introduït una nova dinàmica, segons explica al diari britànic un alt funcionari de la UE.

"Si bé, no estem en una situació en què pensem que Johnson realment pren seriosament un acord, almenys existeix aquesta possibilitat i això és un gran canvi". "L'aritmètica política no ha canviat, el calendari polític no ha canviat. Però hem d'escoltar i hem de mirar les seves idees", diu.

Dimarts a la nit, Johnson va parlar amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. Durant aquesta conversa, "Juncker va repetir la seva disposició a treballar de manera constructiva amb el primer ministre Johnson i analitzar qualsevol proposta concreta que pugui tenir, sempre que siguin compatibles amb l'acord de sortida. Un escenari de 'no acord' serà decisió només del Regne Unit, no de la UE".

Noticias relacionadas

contador