cb ftse reino unido sh111

Els experts de Schroders han canviat les seves previsions respecte al Brexit i respecte a l'economia britànica. Quant al primer, abans esperaven que el Regne Unit sortís de la UE el 31 d'octubre d'aquest any amb un acord per entrar en un període de transició. Ara, però, estimen que sol·licitarà una pròrroga fins a finals de març de 2020 per permetre que es treballi en l'acord de retirada. "Preveiem que s'arribarà a un acord que permeti al Regne Unit entrar en un període de transició que probablement durarà fins a 2021", indiquen.

Això vol dir, segons la companyia, que la debilitat de la inversió empresarial persistirà durant cinc mesos, de manera que ha reduït la seva previsió per al creixement del PIB d'Anglaterra de l'1,4% a l'1,1% el 2019 i de l'1,4% a l'1% el 2020.

Pel que fa a la inflació al Regne Unit, revisen la seva previsió a la baixa del 2% a l'1,8% per 2019, i del 2,3% a l'1,9% per al 2020. "La reducció dels preus del petroli té per objecte reduir la inflació energètica, mentre que un creixement més feble del PIB hauria d'actuar com un fre a les pressions inflacionistes internes", explica Schroders.

La recent debilitat de la lliura esterlina contribuirà a reduir els factors de desinflació esmentats a curt termini, afegeix. "No obstant això, la nostra suposició d'un Brexit amb acord el 2020 significa una apreciació de la lliura esterlina, que finalitzarà el 2020 amb un augment del gairebé 6% sobre una base comercial ponderada", precisa.

EL BOE ELEVARÀ TIPUS L'AGOST DE 2020

Atès que la previsió de referència de Schroders part del supòsit que el Brexit tindrà lloc a finals del primer trimestre de l'any amb un període de transició, aquests experts suposen que el BoE mantindrà la seva política sense canvis fins llavors. "Preveiem que el banc central elevi els tipus d'interès a l'1% l'agost de 2020 i romandrà en espera durant la resta de l'any", afirma la companyia.

No obstant això, en un escenari sense acord, adverteix que espera que el banc redueixi els tipus d'interès fins a gairebé zero. "Esperaria que les dades empitjorin primer per evitar acusacions de causar pànic, però finalment intervindria per donar suport a la demanda", sosté.

Noticias relacionadas

contador