l-italie-prevoit-de-recenser-les-roms-annonce-matteo-salvini

La Lliga, el partit que dirigeix Matteo Salvini, ha anunciat la presentació d'una moció de censura al Senat contra el primer ministre, Giuseppe Conte, al·legant que és necessari convocar "ràpidament" noves eleccions que puguin permetre solucionar la ruptura dels dos partits que comparteixen Govern.

La formació ultradretana considera que Itàlia ha passat per "massa" moments "dolents" com a conseqüència de les discrepàncies entre la Lliga i el Moviment 5 Estrelles (M5S), l'últim d'ells aquesta mateixa setmana a compte d'un projecte per connectar amb un tren d'alta velocitat Torí i Lió.

Correspon a les autoritats parlamentàries decidir els temps per a la celebració de la moció

Itàlia, segons la Lliga, "necessita tornar a créixer i, per tant, votar ràpidament. Qui perd el temps perjudica el país i pensa només en la seva butaca", ha afegit el partit, segons el diari La Repubblica.

Correspon ara a les autoritats parlamentàries decidir els temps per a la celebració de la moció, encara que la premsa italiana dona per fet que serà la setmana que ve. A continuació, el president de la República, Sergio Mattarella, hauria de decidir si nomena un nou primer ministre o obre la porta a noves eleccions, previsiblement l'octubre.

Aquest dijous, Salvino va donar per trencat el govern afirmant que no hi havia manera de resoldre les diferències en el si de la coalició governamental. Per la seva banda, Luigi Di Maio, diu que l'M5S "està preparat" per a uns comicis i acusa Salvini de "prendre-li el pèl al país". Alguns analistes estudien octubre com una bona data per a la celebració de noves eleccions.

Noticias relacionadas

contador