italia680y

La prima de risc d'Itàlia puja durant la jornada d'aquest divendres més d'un 9% i arriba a situar-se als 235 punts bàsics a primera hora. Per la seva banda, el bo puja més de 20 punts bàsics, el major alça des de fa gairebé un any. El país ha entrat en una crisi política després que el viceprimer ministre d'Itàlia, Matteo Salvini, hagi donat per trencat el govern, cosa que pot portar a la celebració d'eleccions.

En l'obertura del mercat, la prima italiana es disparava. El diferencial entre el bo alemany a deu anys i l'italià durant el mateix període es col·loca per sobre dels 209 punts bàsics en què va tancar la sessió precedent. El rendiment dels bons italians també pateix la situació i es dispara fins a l'1,75%, enfront de l'1,53% de dijous i l'1,41% del dimecres.

L'índex borsari italià registra caigudes que ronden al 2%, fins a l'entorn dels 20.410 punts

Per la seva banda, l'índex borsari italià, l'FTSE MIB, registra caigudes que ronden el 2%, fins a l'entorn dels 20.410 punts. Al tancament de dijous, no va fer cas dels rumors de crisi en l'Executiu i va acabar amb un avanç de l'1,47%.

Salvini va anunciar a la tarda d'aquest dijous que no hi havia manera de resoldre les diferències en el si de la coalició governamental, de manera que apostava per celebrar "ràpidament" noves eleccions. "Anem directes al Parlament per reconèixer que ja no hi ha una majoria (...) i donem ràpidament la paraula als votants", va dir després d'una reunió amb el primer ministre, Giuseppe Conte.

Mentrestant, el seu soci de govern, Luigi Di Maio, del Moviment 5 estrelles (M5S), assegurava estar "preparat" per a la celebració de nous comicis, als quals deia no tenir por. A més, va acusar Salvini de "prendre-li el pèl al país", i va recalcar que,tard o d'hora, la població li donarà l'esquena.

Noticias relacionadas

contador