trumpacosador

Donald Trump estava enfadat. Molt enfadat. La Xina va complir la seva amenaça el cap de setmana. Va replicar als aranzels de Washington amb noves tarifes sobre els productes d'importació nord-americana. I el president dels EUA va estar a punt de doblar l'aposta aranzelària imbuït per l'enèsima enrabiada que presencien les parets del Despatx Oval.

Segons informen tres fonts diferents de la CNBC, Trump va travessar per diversos estats després de conèixer els nous aranzels de Pequín. El primer d'ells, va ser suggerir doblegar les tarifes a la Xina.

Steven Mnuchin i Robert Lighitzer, secretari del Tresor i representant de Comerç nord-americà, respectivament, van apaivagar la ira del seu president. Després de contactar amb diversos consellers delegats de grans companyies, van alertar Trump de l'impacte que tindria aquest moviment per a les borses i l'economia del país.

Trump va recapacitar. Però se li va quedar l'espina clavada. Mnuchin i la secretària de premsa del president, Stephanie Grisham, van revelar que l'home més poderós del planeta es va quedar amb les ganes d'elevar els aranzels. La guerra comercial és, al costat d'una desacceleració econòmica, el gran temor dels inversors.

I les dades macro no ajuden. El PMI manufacturer dels EUA es va contraure l'agost per primera vegada durant els tres últims anys. Trump segueix a la seva. En la seva bombolla. El president nord-americà va afirmar recentment que "ho estem fent molt bé en les negociacions amb la Xina".

Però la percepció ha canviat. Entre els experts, alguns apunten que ara Washington té més a perdre en aquest estira i arronsa aranzelari. Pequín està resultant ser un rival més dur del que s'esperava. Tant, que ja ha portat Trump a perdre els papers en més d'una ocasió.

Noticias relacionadas

contador