trump-estime-qu-un-retour-de-la-russie-dans-le-g7-serait-approprie

El president dels EUA, Donald Trump, ha dit que "possiblement" els aranzels a la Xina podrien retardar-se. "Tot és possible", ha assegurat. Precisament aquest dilluns s'ha conegut que el govern xinès està disposat a tenir un diàleg "tranquil" amb els EUA per intentar frenar la guerra comercial.

"En realitat, ens estem portant molt bé amb la Xina en aquest moment, estem parlant. Crec que volen fer un tracte molt més que jo", ha afirmat Trump durant la celebració del G7. El president nord-americà ha assegurat haver mantingut converses telefòniques amb la Xina i que Pequín ha mostrat la seva disposició de tornar a negociar en matèria comercial. No obstant això, el Ministeri d'Exteriors de la Xina diu que no li consten aquestes converses.

Encara que la veritat és que el viceprimer ministre, Liu He, ha dit que la Xina estava disposada a resoldre la disputa comercial a través de negociacions "tranquil·les" i oposar-se a l'escalada del conflicte. "Estem disposats a resoldre el problema a través de consultes i cooperació en una actitud tranquil·la i oposar-nos a l'escalada de la guerra comercial". "Creiem que l'escalada de la guerra comercial no és beneficiosa per a la Xina, els EUA ni per als interessos dels pobles del món".

"Ens estem portant molt bé amb la Xina en aquest moment, estem parlant"

La guerra comercial entre les dues economies més grans del món es va intensificar divendres, amb les dues parts anunciant més aranzels sobre les exportacions de cadascuna. "Els EUA està pagant el preu per llançar una guerra comercial, ja que la Xina es veu obligada a anunciar la imposició de nous aranzels addicionals als productes nord-americans", apuntava l'agència estatal de notícies Xinhua.

ACORD DESPRÉS DEL BREXIT

Pel que fa a la Unió Europea (UE), Trump ha insinuat estar disposat a signar un acord comercial amb el Regne Unit després del Brexit.

A més, el president dels EUA ha afirmat durant la cimera del G-7 que espera no haver de considerar aranzels als automòbils alemanys. Després de la seva reunió amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, Trump assegura que ha discutit un acord comercial amb la UE, de la qual diu que és tan dura com la Xina en el comerç. "Els Estats Units ha perdut molts diners amb els anys de la UE", afegeix.

Noticias relacionadas

contador