ep una joven se coloca una mascara en milan tras la alerta por el coronavirus
Claudio Furlan/LaPresse via ZUMA / DPA

El coronavirus segueix escampant-se per Itàlia. El país transalpí acaba de confirmar-ne un cas a Sicília, el primer registrat al sud del país. Cal recordar que l'epicentre del contagi són la Llombardia i el Vènet, totes dues situades al nord.

Ja hi ha comptabilitzats set morts i 260 infectats només a Itàlia. La Llombardia és la regió italiana més afectada, amb 172 casos.

En el cas sicilià, es tracta d'una turista procedent de Bèrgam (Llombardia), que ha estat hospitalitzada a la capital de Palerm, després de ser diagnosticada amb el virus. Tots aquells que viatjaven amb ella han estat posats en quarantena. La situació al país continua inestable, també a l'esfera política.

Aquest dilluns, el Primer Ministre italià Giuseppe Conte va insinuar que una suposada negligència a l'hospital de Llombardia podria haver estat el detonant del focus de contagi. Els partits de dretes, que governen la regió, han qualificat l'atac de Conte de "gairebé feixista" i afirmen que Conte és "una desgràcia per al país".

Està previst que funcionaris de l'OMS i la UE es reuneixin a Roma aquest dimarts per debatre sobre la crisi, que ja s'ha expandit a 29 països i territoris a escala mundial.

Noticias relacionadas

contador