reunion eeuu ru

Tal com augurava Donald Trump en Twitter aquest dilluns, el president dels Estats Units i la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, han reafirmat aquest dimarts el seu compromís per mantenir una aliança bilateral que qualifiquen d'"extraordinària", en el marc de la seva visita d'estat de tres dies. En relació al Brexit, Trump ha defensat que "hauria de passar", de tal manera que el govern britànic sigui capaç de controlar les fronteres i desenvolupar les seves pròpies polítiques.

Els dos líders han reiterat el seu compromís perquè els seus respectius països tanquin un acord comercial un cop que el Regne Unit hagi abandonat la Unió Europea. Segons Trump, les relacions comercials bilaterals tenen un "potencial fantàstic" i, amb un nou acord, les xifres podrien duplicar-se o fins i tot triplicar-se.

Per la seva banda, May ha reconegut que al terreny polític no sempre estan d'acord, "diferim de vegades", com ha quedat en manifest en les postures sobre canvi climàtic o l'acord nuclear iranià, del qual Trump es va desmarcar fa poc més d'un any.

Pel que fa al Brexit, el nord-americà ha defensat que "hauria de passar", de manera que el govern britànic pugui controlar les fronteres i desenvolupar les seves pròpies polítiques. Mentre que May ha advocat per una sortida "ordenada" del bloc comunitari.

TRUMP NO VEU PROTESTES

La visita d'estat de Donald Trump ha estat marcada per les protestes de milers de persones als carrers de la capital i que ha estat recolzada pel líder de l'oposició laborista, Jeremy Corbyn, que pretenia mostrar la disconformitat d'una part de la ciutadania amb les actuals polítiques de la Casa Blanca.

Durant la compareixença de May i Trump davant els mitjans després de la reunió a Downing Street, el president nord-americà ha declarat que les ha sentit, però no les ha vist. "He vist una petita protesta quan venia, molt petita, de manera que hi ha molt de notícies falses" ha declarat fent servir el terme anglès fake news.

Trump també ha aprofitat per criticar Corbyn i l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, amb qui s'ha intercanviat crítiques durant aquests últims dies. "Pel que sé, no és molt bon alcalde", ha insistit el president nord-americà, abans de referir-se a tots dos com "forces negatives".

Segons Donald Trump, Corbyn li va demanar una reunió aprofitant la visita, però va declinar aquesta possibilitat, tot i que el mateix líder laborista ha afirmat davant els manifestants que "de cap manera es negava a veure amb ningú", informa la BBC. Mentre que els mitjans britànics, han informat que Trump sí que va demanar veure's amb l'exministre Boris Johnson, un dels principals favorits a succeir May quan ella dimiteixi aquest divendres.

Noticias relacionadas

contador