• El polític de 80 anys va ser candidat a la presidència dels Estats Units pel Partit Republicà el 2008
mccain

John McCain, senador republicà per l'estat d'Arizona, ha anunciat aquest dimecres que ha estat diagnosticat amb un glioblastoma, el tipus més comú de càncer cerebral. El polític de 80 anys, que va ser candidat a la presidència dels Estats Units pel Partit Republicà en 2008, es va sotmetre diumenge a una craniotomia a la clínica Mayo, on li van extirpar un coàgul que tenia allotjat sobre l'ull esquerre, segons ha indicat l'Oficina del senador en un comunicat.

Segons informa Europa Press, els metges, que han assenyalat que McCain s'està recuperant "increïblement bé" de l'operació, li van diagnosticar el càncer després de trobar un tumor cerebral durant la craniotomia. "El pacient i la seva família estan considerant el tractament a seguir, que podria incloure una combinació de quimioteràpia i radioteràpia", assenyala el document. McCain, que presideix la Comissió de les Forces Armades del Senat, va alertar la càmera que no podria assistir a la votació sobre la reforma sanitària de l’'Obamacare' proposada pels republicans.

McCain, que presideix la Comissió de les Forces Armades del Senat, va alertar la càmera que no podria assistir a la votació sobre la reforma sanitària de l’'Obamacare' proposada pels republicans. "El senador s'aprecia el suport mostrat durant els últims dies. Té ànims i continua recuperant-se amb la seva família a Arizona. Agraeix la tasca dels metges i confia que el tractament sigui efectiu", ha afegit.

No és la primera vegada que McCain s'enfronta a un càncer. L'any 2000 va ser intervingut per treure-li un melanoma, i de nou en 2002 pel mateix. Un dels primers a traslladar-li un missatge d'ànim públic ha estat el expresident Barack Obama també va reaccionar al Twitter a la notícia: "John McCain és un heroi americà i un dels lluitadors més valents que he conegut mai. El càncer no sap al que s'enfronta. Fot-li fort, John".

contador