hammond12

L'exministre de Finances britànic, Philip Hammond, creu que "sens dubte" la reputació del Regne Unit com un pilar de l'estabilitat política s'ha vist "entelada" per la crisi del Brexit. No obstant això, considera que encara hi ha temps que el país pugui ser vist com una "democràcia en acció" si al final es produís una sortida "sensata" de la Unió Europea (UE).

Així ho ha afirmat en una entrevista a la CNBC, en què Hammond també ha dit que "si ara demostrem que podem oferir un Brexit sensible que satisfaci els milions de persones que van votar per abandonar la UE, que es fa d'una manera que protegeix l'economia del Regne Unit, llavors, en realitat, quan hagin transcorregut alguns anys i la gent miri enrere, potser ho veuran com un exemple de democràcia en acció en lloc d'un sistema en crisi.

L'actual govern de Johnson té un avantatge dominant en les últimes enquestes

Aquestes paraules es produeixen només dos dies abans que els britànics acudeixin novament a les urnes. Una votació en la qual, en el fons, es decideix si la cinquena economia més gran del món abandona el bloc el proper mes o es mou cap a un altre referèndum.

De fet, el primer ministre, Boris Johnson, ha intentat emmarcar la propera votació com l'"elecció Brexit", i ha promès lliurar el seu anomenat acord de divorci i treure el Regne Unit de la UE abans del 31 de gener. Mentrestant, el líder de l'oposició, Jeremy Corbyn, ha dit que, si és elegit, el partit laborista proposarà celebrar un altre referèndum d'aquí a sis mesos. Aquest vot oferiria al Regne Unit l'opció entre un acord renegociat "creïble", que inclou una unió duanera i una estreta relació de mercat únic amb la UE, o l'opció de romandre's-hi.

L'actual govern de Johnson té un avantatge dominant en les últimes enquestes i Hammond espera que l'exalcalde de Londres asseguri una majoria parlamentària. "La pregunta per a mi és què farà Boris Johnson amb l'autoritat indubtable que obtindrà ser el primer primer ministre conservador en 25 anys a obtenir una majoria decent al parlament".

Noticias relacionadas

contador