ep la vicepresidenta segunda y ministra de trabajo y economia social yolanda diaz se coloca la
Ricardo Rubio - Europa Press

Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, ha avançat en la sessió de control al Govern al Congrés dels Diputats que l'Executiu farà servir els "grans beneficis" de les elèctriques per mitigar l'augment de la factura de la llum dels consumidors.

"Nosaltres estem per defensar la gent", ha insistit Díaz, afegint que "estem en això", sota l'atenta mirada de Teresa Ribera, ministra de Transició Ecològica. "El govern d'Espanya defensarà les classes treballadores, les classes mitjanes i el nostre país", ha assegurat.

Aquest anunci ha vingut després de la pregunta realitzada per part de la diputada del Partit Popular Carolina Espanya sobre les mesures que adoptarà l'executiu de Pedro Sánchez davant la pujada del preu de la llum que s'està experimentant als últims mesos i que s'ha agreujat amb la guerra a Ucraïna: "Esteu d'acord que aquests grans beneficis serveixin per pal·liar la pèrdua del poder adquisitiu dels treballadors avui?"

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

Díaz ha aprofitat la seva intervenció al Congrés per parlar de les "tres grans" companyies elèctriques, encara que sense esmentar-ne directament els noms, per referir-se a l'increment del 47% dels beneficis abans d'impostos, superant els 10.222 milions d'euros. "Estan d'acord que aquests grans beneficis serveixin per pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors?", ha plantejat.

De fet, la vicepresidenta segona ha defensat que el Govern ha treballat des que va arribar al poder a defensar les classes populars, ja que ha pujat el Salari Mínim Interprofessional en un 36%.

Aquest missatge va en la línia defensada pel mateix Sánchez aquest dilluns en una entrevista concedida a laSexta, en què va anunciar un paquet de mesures per mitigar els efectes de la pujada de preus a causa del conflicte bèl·lic. El president no va concretar res sobre això, encara que sí que va insistir que començarà una gira europea per buscar suports amb què reformar el sistema de preus de la llum.

"El que no té cap sentit és que un país com Espanya, on un alt percentatge de l'energia el 2021 venia de les renovables i un 15% del gas, que el preu del gas marqui el preu de l'electricitat", va argumentar.

Noticias relacionadas

contador