ep el presidente del gobierno pedro sanchez responde a las preguntas de la oposicion durante una
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

L'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) ha clavat un cop dur al govern de coalició. Per primera vegada, el bloc de la dreta format per PP, Ciutadans i Vox aconsegueix més suports que PSOE-Podem. De fet, els socialistes veuen reduït el seu avantatge sobre els populars a només 10 punts.

La del CIS de desembre és la pitjor dada que assoleix l'esquerra des de les generals. El PSOE suma una intenció de vot del 29,5% (des del 30,4% anterior), mentre que el PP segueix en segona posició i s'hi acosta amb un 19,2% (el novembre tenia un 18,6%).

Per la seva banda, Vox se situa com a tercer partit, amb un 14% (en l'últim baròmetre tenia un 13,2%), seguit d'Unides Podem, que retalla els seus suports al 10,8%, des de l'11,4% anterior. Ciutadans, en cinquena posició, suma un punt més fins al 10,5% d'estimació de vot (9,5% al ​​novembre).

D'aquesta manera, la coalició de govern perd terreny, com també li passa a ERC, que ha passat del 3,2% de novembre al 2,9% en l'últim sondeig. JxCat es manté, amb l'1,7%, sense canvis, mentre que Bildu puja del 0,7% a l'1,2%. Más País, per la seva banda, també avança des de l'1,8% collit al novembre al 2,4% d'aquest últim baròmetre.

D'altra banda, el CIS recull també algunes preguntes sobre la COVID-19. Entre elles, destaca que els espanyols que no estan disposats a vacunar-se baixen del 47% al 28%, quan està a punt de començar la campanya de vacunació, mentre que puja al 40,5% el nombre de ciutadans disposats a vacunar-se immediatament. Així mateix, dos terços dels enquestats demanen mesures més exigents contra la pandèmia.

Noticias relacionadas

contador