coronaviruscbmadrid1

La COVID-19 repercuteix en l'economia o el treball del 80% d'espanyols i les seves famílies, segons el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que ha publicat aquest divendres la segona onada de l'estudi especial sobre les conseqüències i efectes del coronavirus a la població espanyola. L'estudi revela que la pandèmia preocupa bastant o molt a més del 90% d'espanyols i en l'apartat dedicat a la vacuna, el 55% prefereix esperar a conèixer els efectes de la immunització contra el coronavirus abans de sotmetre-s'hi.

L'enquesta es va realitzar a finals de novembre amb una mostra de 2.131 entrevistes a persones majors d'edat a 50 províncies de país. La pandèmia s'ha convertit en el dia a dia de tot el món, són múltiples les opinions respecte a les mesures preses pels diferents governs per evitar una major crisi sanitària.

El CIS ha preguntat a la població espanyola sobre la decisió que va prendre el Parlament el 29 d'octubre de declarar un nou estat d'alarma durant sis mesos. Gairebé el 40% declara estar d'acord amb la mesura si serveix d'ajuda per evitar més contagis. No obstant això, més del 18% assegura posicionar-se en contra de la mesura.

Així mateix, la majoria dels enquestats es van negar a la possibilitat que l'Executiu declari l'estat d'aïllament i reclusió a les cases per tallar la pandèmia, en concret, el 63% va dir 'no'. Tan sols el 27% acceptaria un nou confinament domiciliari.

D'altra banda, l'estudi realitzat pel CIS mostra que una gran part dels espanyols senten preocupació davant els possibles efectes de la vacuna contra la COVID-19. Més del 55% d'ells prefereixen esperar a conèixer les seves conseqüències abans de vacunar-se immediatament. D'aquesta manera, l'informe deixa entreveure el recel que té la població espanyola a l'hora de confiar en les farmacèutiques que asseguren el seu bon funcionament.

Fins i tot, el 8,4% dels espanyols no estarien disposats a vacunar-se en cap cas. Únicament el 32,5% dels enquestats afirmen acceptar la immunització contra el coronavirus sense conèixer els seus efectes.

Noticias relacionadas

contador