ep turistas en la rambla de cataluna
EUROPA PRESS - Archivo

Catalunya anunciarà un alleugeriment de les mesures per contenir l'avanç dels casos de coronavirus a la regió aquest dijous, després de la reunió setmanal del Procicat. L'organisme que regeix les mesures a Catalunya per controlar l'expansió de la pandèmia de Covid aprovarà l'aixecament del confinament comarcal, vigent des del 9 d'abril, i permetrà als catalans desplaçaments per tot el territori.

La intenció de la Generalitat és permetre la mobilitat per tot Catalunya a partir de dilluns que ve, dia 26, sense limitacions per comarques, vegueries ni regions sanitàries. La consellera de Salut, Alba Vergés, i el d'Interior, Miquel Sàmper, han de comunicar en roda de premsa els acords que adopti el Procicat.

La Generalitat també permetria reobrir bars i restaurants en centres comercials, que fa més de mig any que estan tancats, des del 16 d'octubre.

El confinament comarcal fa 18 dies que està vigent, quan es va recuperar després de la Setmana Santa, quan es va permetre la mobilitat per Catalunya, sempre que fos amb les persones convivents.

L'aixecament d'algunes restriccions ja estava en els plans del Procicat la setmana passada, quan va acordar allargar una setmana més el confinament comarcal amb la previsió d'iniciar una reobertura si les dades ho permetien. L'augment de la mobilitat que hi va haver a principis de mes, durant la Setmana Santa, no ha fet augmentar els contagis ni les hospitalitzacions.

Durant últims dies, diferents veus de govern ja han apuntat al final del confinament comarcal si les dades epidemiològiques ho permetien. Després del consell de govern de dimarts, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha indicat que preveien la reobertura de la mobilitat si es consolidava l'"estabilització" de les dades epidemiològiques.

Noticias relacionadas

contador