ep carretera de cataluna
SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT

Catalunya ampliarà el confinament comarcal vigent fins dilluns probablement una setmana més, segons han avançat TV3 i Catalunya Ràdio. El Govern de la Generalitat s'ha reunit aquest matí i ha convocat una roda de premsa aquest migdia per explicar si es produiran canvis en les mesures contra la Covid-19.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha confirmat que s'estan estudiant confinaments territorials diferents, a la carta, però que encara se n'estan analitzant les dades.

Ha assegurat que quan el govern tingui clara la demarcació territorial per fer el confinament, adoptarà "mesures diferents segons la situació de cadascú". En aquest sentit, ha parlat de "confinaments diferenciats" en funció de la situació epidemiològica dels territoris.

Sàmper ha admès que "les vegueries poden ser una solució" i ha afegit que la intenció és permetre aquest augment de la mobilitat "quan Salut digui que les dades ho permeten".

Ara, la xifra de pacients hospitalitzats per Covid-19 i d'ingressats a les unitats de cures intensives (UCI) s'ha estancat: les xifres indiquen que l'augment de la mobilitat per Setmana Santa no s'ha traduït en un augment sensible de contagis.

Segons les dades publicades aquest dijous pel Departament de Salut, als hospitals catalans hi ha 1.697 persones ingressades per coronavirus, una xifra que aquests tres últims dies ha anat baixant lleugerament fins a tornar a quedar per sota dels 1.700 pacients Covid.

Pel que fa les UCIs, des de diumenge continuen, amb oscil·lacions, per sobre dels 500 malalts de Covid crítics. Ara en són 514, tres més que els que hi havia quatre hores abans.

Noticias relacionadas

contador