ep carmen monton comparecela comisionsanidadcongreso
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS

La ministra de Sanitat Consum i Benestar Social, Carmen Montón, també va ser alumna d'un màster a la universitat pública Rei Joan Carles. I, igual que altres alumnes d'aquesta universitat, va obtenir la titulació mitjançant un procés ple d'irregularitats, segons publica eldiario.es. Escriu el mitjà que durant el curs 2010/2011 va aconseguir una nota mitjana de 8,43 en el Màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere que cursava, qualificació que va aconseguir sense assistir a classe i sense tractar amb els professors, segons el mitjà.

Després dels escàndols de Cristina Cifuentes i Pablo Casado, ara el digital segueix estirant el fil dels màster irregulars que ha acabat esquitxant, també el PSOE. Montón ha anunciat a través del seu compte de Twitter una compareixença aquest mateix dilluns per aclarir les informacions aparegudes en aquest mitjà.

Explica Europa Press que, després de les informacions del mitjà dirigit per Ignacio Escolar, la Universitat Rei Juan Carlos (URJC) està investigant aquest màster de l'Institut de Dret Públic (IDP), clausurat després del cas de les presumptes irregularitats dels estudis de postgrau de l'expresidenta de la comunitat Cristina Cifuentes.

El mitjà detalla que Montón va estudiar aquesta especialització durant el curs 2010/2011, tot i que ho va començar quan la meitat de les assignatures ja havien finalitzat. També informa que va pagar la matrícula fora de termini, tres mesos després, i que va superar la meitat de les matèries sense acudir a les classes i sense tractar amb els professors. La directora del màster era Laura Nuño, imputada en el cas Cifuentes i número dos del catedràtic que dirigia el polèmic institut, Enrique Álvarez Conde, des de desembre de 2017.

Fonts de la universitat han explicat a Europa Press que arran de les presumptes irregularitats en els estudis de Cifuentes i del president del PP, Pablo Casado, es va decidir obrir el juny una informació reservada per investigar a nivell acadèmic tota l'activitat de l'Institut, que aquest curs ja està extingit.

La universitat també va cessar Álvarez Conde, imputat en el cas i que avui mateix està cridat a declarar davant la jutgessa que porta el cas del màster de Cifuentes i Casado, i ara, a més d'investigar els estudis que es cursaven, van a realitzar una auditoria dels comptes de l'IDP, que arrencarà a les pròximes setmanes.

En un comunicat, la universitat ha recordat que tot el relacionat a l'Institut de Dret Públic està sota investigació judicial i que "està col·laborant amb la justícia en tot el que se li requereix" en relació a la gestió d'aquest centre.

Noticias relacionadas

contador