ep el lider de vox santiago abascal i y el lider del pp pablo casado durante el pleno de sesion de
Eduardo Parra - Europa Press

Vox té previst registrar aquest dimarts una moció de censura contra el Govern de Pedro Sánchez. La mesura va ser anunciada pel partit abans de l'estiu i serà la cinquena presentada (i votada) en la Democràcia... i la tercera dels tres últims anys.

Quan es debatrà? La moció serà presentada aquest dimarts 29, però encara es desconeix la data en la qual serà debatuda. El que sí que se sap és que no serà abans dels cinc dies següents a la seva presentació, segons el que s'estableix la Constitució.

Pot prosperar? Les matemàtiques van en contra dels d'Abascal. Per aprovar-se, Vox necessitaria el suport de, com a mínim, 176 dels 350 diputats, això és, els vots de formacions com EH Bildu i els independentistes catalans, que només "donarien ales" a Sánchez, en paraules del mateix Pablo Casado (PP).

Què passa si és aprovada? Vox defensa que la seva intenció és convocar eleccions i retornar-li la veu al poble per a traslladar-li esperança als ciutadans en plena pandèmia.

Arriba en el millor moment? La pandèmia està elevant el volum de treball que afronta el Congrés, de manera que el temps i diners que suposa tramitar aquesta moció de censura condemnada sens dubte al fracàs es pot veure, sense cap dubte, com una pèrdua de recursos.

Quines sí que han tingut èxit en el passat? De les quatre mocions de censura presentades anteriorment, va reeixir només una: la de Pedro Sánchez contra Mariano Rajoy el 2018.

Noticias relacionadas

contador