ep tesla model 3 20190328144008
TESLA
539,60$
  • 71,00$
  • 16,53%

Tesla, la fabricant de vehicles elèctrics d'Elon Musk, està a punt d'avançar per la dreta a Porsche a Alemanya. El Model 3 de la nord-americana ha disparat les seves vendes al país germànic i s'acosta cada vegada més a la icònica marca alemanya.

El Model 3 va desembarcar a Europa el passat mes de febrer i el seu nombre de matriculacions s'ha disparat per cinc des de llavors. A hores d'ara, sumant les vendes del seu Model 3, S i X, Tesla es troba a 356 cotxes de Porsche, la fabricant propietat de Volkswagen.

En aquest mateix mes de març durant el qual Tesla ha disparat les seves vendes a Alemanya (ha venut 3.596 unitats durant els tres primers mesos de l'any), les de Porsche han caigut un 9,5%. La causa? Les restriccions que afronten les fabricants europees després del polèmic 'Dieselgate'.

L'expansió de Tesla a mercats europeus com l'alemany posa pressió a les grans automobilístiques. Amb l'E-Tron d'Audi ja a la venda i a l'espera del debut al mercat d'altres models de cotxe com el Mercedes-Benz EQC i el Taycan de Porsche, la cursa per l'automòbil més sostenible i venut al Vell Continent no ha fet més que començar.

Tesla guanya cada vegada més terreny també al mercat espanyol. Els d'Elon Musk van liderar amb 414 cotxes venuts el març les matriculacions del cotxe elèctric a Espanya: 1.302. Una xifra que suposa un increment del 192% respecte al mateix període de l'any anterior.

Malgrat aquest creixement, Deloitte assenyala al seu informe que el 2015 a Espanya circulaven 6.500 cotxes elèctrics, és a dir, que aquest sector representava un 0,2% de la quota de vendes de la indústria respecte al 23% que representava a Noruega o el 10% de Països Baixos.

Noticias relacionadas

contador