ep elon musk consejero delegadotesla
TESLA

El Model Y de Tesla ja està a la venda des d'aquest dijous. El conseller delegat de la companyia, Elon Musk, ha presentat a Califòrnia el nou cotxe elèctric, que costarà entre 39.000 i 60.000 dòlars, segons la configuració. Abans de l'obertura del mercat, les seves accions registren una caiguda del 3%.

El Model Y és aproximadament un 10% més gran que el Model 3, té capacitat per a set ocupants i compta amb un sostre de vidre panoràmic. No obstant això, segons Musk, el Model Y compartirà al voltant del 75% dels seus components amb els elèctrics Model 3 de la companyia, cosa que permetrà a Tesla començar a fabricar el nou SUV per molt menys diners que el que va gastar per produir el Model 3. La companyia planeja produir quatre versions diferents del nou SUV.

La gigafábrica de Tesla a Xangai (Xina), amb capacitat per fabricar 350.000 vehicles anuals, s'encarregarà de la producció del nou model

El preu del Model Y és una consideració clau per als inversors. A més, creuen que podria gaudir de marges bruts més alts que el Model 3, un automòbil que Tesla tenia la intenció d'oferir a un preu accessible, amb l'objectiu d'apropar els vehicles elèctrics a les masses, segons expliquen els analistes a CNBC.

La gigafábrica de Tesla a Xangai (Xina), amb capacitat per fabricar 350.000 vehicles anuals, s'encarregarà de la producció del nou model de la companyia i també del Model 3.

La companyia automobilística nord-americana ja ha començat la venda del seu Model 3 amb un preu de 35.000 dòlars als Estats Units. La versió estàndard compta amb una autonomia d'uns 354 quilòmetres i pot arribar a una velocitat de 210 quilòmetres per hora i accelerar de 0 a 60 milles (uns 96 quilòmetres) en 5,6 segons.

D'altra banda, Tesla va anunciar la setmana passada que la venda dels seus models es concentrarà exclusivament al canal en línia, amb l'objectiu de poder contenir els preus de comercialització dels seus vehicles.

Noticias relacionadas

contador