ep pick-up de rivian
RIVIAN - Archivo

Rivian Automotive vol una valoració de més de 60.000 milions de dòlars en la seva imminent sortida a borsa. La companyia, recolzada per Amazon, és un dels debuts més esperats al mercat.

Aquesta empresa emergent començaria a cotitzar, segons el fullet presentat aquest dilluns, en un rang d'entre 57 i 62 dòlars per acció, segons ha informat The Wall Street Journal.

Els títols de Rivian començaran a cotitzar la setmana que ve al Nasdaq, el selectiu per antonomàsia de les empreses tecnològiques, sota les sigles RIVN. Amazon, que té un 20% de la companyia, no n'és la seva única accionista rellevant. Al seu capital també trobem Cox Enterprises i Ford Motor.

Una ronda de finançament duta a terme al mes de gener passat valorava l'empresa emergent en uns 27.600 milions, segons una font propera a l'assumpte citada pel rotatiu novaiorquès. La potencial valoració actual s'explica pel recent furor que ha sorgit al voltant dels cotxes elèctrics i la principal abanderada, Tesla.

Per fer-nos una idea, i sempre que es compleixin els plans de la companyia, una valoració de 60.000 milions situaria Rivian per sobre d'Honda (53.000 milions) i tindria a tret Ford, amb una capitalització a la borsa d'uns 71.600 milions.

contador