ep ola kllenius presidente de daimler
DAIMLER
74,36€
  • 1,14€
  • 1,56%

El grup automobilístic Daimler ha presentat un nou pla estratègic a mitjà termini que preveu, entre altres mesures, un estalvi de costos de més de 1.000 milions d'euros per a finals de 2022 en la seva divisió Mercedes-Benz Cars, per la qual cosa serà necessari una retallada de plantilla, tant en oficines com en les àrees indirectes.

La companyia, que ha presentat aquesta estratègia en el marc del Capital Market Day, ha afirmat que, tot i que el mercat de vehicles premium seguirà creixent i Mercedes-Benz es troba "ben posicionada", es requeriran fortes inversions per al desenvolupament d'una nova gamma de vehicles elèctrics i híbrids endollables.

Per contrarestar aquestes majors despeses, la companyia millorarà la seva estructura de costos per tal de compensar l'impacte que les majors inversions tindran sobre el seu marge de negoci. Així, la companyia preveu reduir costos de material i la seva previsió és aconseguir estalvis a l'àrea de personal de més de 1.000 milions d'euros per a finals de 2022. Per això, la companyia reduirà la seva plantilla d'oficina i també en àrees indirectes, per a la qual que està en converses amb els representants dels treballadors per aconseguir que les mesures "siguin el més acceptables possible".

A més, Mercedes-Benz limitarà el nivell de 2019 les seves inversions en propietats, així com en les plantes i en equipaments i també a l'àrea d'R+D, encara que més endavant les reduirà, amb la intenció de reforçar el seu flux de caixa.

Per la seva banda, la divisió de vehicles comercials Mercedes-Benz Vans també durà a terme una disminució de costos, a través de la qual buscarà estalvis de fins a 100 milions d'euros a l'àrea de persona, gràcies a les mesures de rebaixa de la despesa que durà a terme.

A través d'aquestes iniciatives de millora de la competitivitat, tant Mercedes-Benz Cars com Mercedes-Benz Vans preveuen tancar l'any que ve amb un retorn sobre vendes de les activitats operatives de "almenys" el 4% (abans de possibles aranzels), mentre que per a 2022 aquesta xifra s'estima que se situï en un mínim del 6%.

El president del grup Daimler, Ona Källenius, ha afirmat que la companyia s'està posicionant per a la transformació amb una clara estratègia de futur, i ha assenyalat que la inversió necessària per assolir els objectius d'emissions de diòxid de carboni (CO2) requereix mesures per millorar l'eficiència en totes les àrees de l'empresa. "Això tindrà un impacte negatiu en el nostre resultat el 2020 i 2021. Per seguir tenint èxit en el futur, hem d'actuar ara i augmentar significativament la nostra fortalesa financera", ha assegurat el directiu.

En el marc d'aquesta estratègia de millora de la competitivitat, el grup Daimler se centrarà en reforçar el seu 'free cash flow', amb la meta d'aconseguir una posició de liquiditat neta estable de més de 10.000 milions d'euros.

ESTALVIS DE 550 MILIONS EN DAIMLER TRUCKS

Per la seva banda, Daimler preveu que el negoci de camions es redueixi a Europa i als Estats Units, mentre que el d'autobusos seguirà creixent, tot això en un entorn d'exigències d'inversió per al desenvolupament de noves tecnologies. En aquest marc, la companyia estima que Mercedes-Benz Trucks a Europa i Llatinoamèrica experimenti un impacte en el seu negoci, de manera que durà a terme una reducció de costos variables de fins a 250 milions d'euros i de 300 milions d'euros en costos de personal per a finals de 2022.

A més, reestructurarà la seva organització de vendes i al Brasil reduirà el nombre de plataformes per augmentar la seva rendibilitat. A més, millorarà les seves àrees de venda i postvenda al Japó per operar de manera més eficient. La previsió de l'empresa és que Daimler Truck & Busos tanqui el pròxim exercici amb un retorn sobre vendes a l'entorn del 5%, encara que la seva intenció és que la dada s'elevi al mínim fins al 7% per a l'exercici 2022.

Pel que fa a la divisió de mobilitat i financera Daimler Mobility, el grup alemany Daimler preveu que el negoci de gestió de flotes segueixi creixent, encara que anticipa que les majors inversions necessàries impactaran sobre el seu retorn en el futur. La companyia buscarà seguir creixent d'una manera sostenible en les seves principals àrees d'activitat, per tal d'augmentar el valor de l'empresa i de repercutir guanys sobre la seva matriu (Daimler). El retorn sobre vendes de Daimler Mobility passarà del 12% al 2020 al 14% el 2022.

Noticias relacionadas

contador