avec-100-de-car2go-daimler-prepare-une-alliance-avec-bmw
74,05€
  • -0,14€
  • -0,19%

Les accions de Daimler cedeixen aquest dilluns més d'un 4% després que la companyia automobilística hagi reduït la seva perspectiva de beneficis per a 2019. Això suposa la seva tercera advertència de beneficis en un any, després d'eliminar les provisions valorades en centenars de milions d'euros relacionades amb el cas dels vehicles dièsel.

El fabricant d'automòbils espera que els guanys del grup se situïn a nivells de l'any passat, en comparació amb el lleuger augment que s'estimava fins ara. Daimler creu que els beneficis es veuran afectats durant el segon trimestre i estarà relacionat amb "un augment esperat en les despeses vinculades a diversos procediments i mesures governamentals en curs" pel que fa als vehicles dièsel Mercedes-Benz, assegura la companyia.

Daimler, que també fabrica automòbils Volkswagen i BMW, creu que és probable que l'augment en la provisió sigui "una suma alta de tres dígits en milions d'euros". El fabricant amb seu a Stuttgart ja havia advertit d'un entorn empresarial extremadament desafiant al mig dels problemes comercials i la desacceleració del creixement econòmic.

"A diferència dels dos anteriors, que estaven relacionats amb el comerç, aquest sembla ser el resultat de les conseqüències contínues de les emissions de dièsel, que ha fet que els ingressos es redueixin, alhora que augmenta els costos", afirmen des de CMC Markets.

La suposada contaminació excessiva dels seus vehicles dièsel va provocar advertències per part de les autoritats alemanyes l'any passat. La companyia va acceptar actualitzacions de programari per a milions de cotxes a Europa a canvi d'escapar de les multes.

A això cal sumar, a més, que Daimler ha de retirar 60.000 automòbils dièsel Mercedes-Benz a Alemanya després que els reguladors van descobrir que estaven equipats amb programari destinat a distorsionar les proves d'emissions. El ministeri de transports afirma que està expandint la seva investigació a altres models.

Noticias relacionadas

contador