ep wizink banco
WIZINK

WiZink ha arribat a un acord amb sindicats pel qual l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) anunciat el passat mes d'octubre finalment afectarà un total de 168 empleats, al voltant del 12% de la plantilla, davant els 200 indicats en un primer moment, segons ha informat en un comunicat.

En concret, el procés d'acomiadament col·lectiu afectarà 90 posicions en WiZink Bank i els 78 en WiZink Gestió, que seran indemnitzats amb 37 dies per any treballat amb un màxim de 33 mensualitats més triennis i lineals en funció de l'antiguitat a l'entitat.

L'acord també preveu prejubilacions a partir de 55 anys i voluntarietat per als empleats dins de les àrees afectades per la reorganització.

L'entitat, hereva de l'antic negoci de Bancopopular.es, ha explicat que la nova estructura organitzativa li permetrà ser "més àgil i eficient", així com centrar-se en el client i ser capaç d'avançar-se les seves necessitats a través d'una experiència més "flexible, personalitzada i digital".

El fons nord-americà Varde Partners, que posseeix el 51% del capital de WiZink, va acordar a finals de març adquirir a Santander el 49% restant -heretat de Banc Popular- abans de 2019, i estudia actualment diferents opcions estratègiques per al banc.

En el marc d'aquesta operació, i per tal de refer les aliances que Banc Popular mantenia amb terceres entitats, recuperar la gestió de negocis estratègics i facilitar la integració, Santander va recuperar la gestió dels caixers automàtics i de les targetes de Banc Popular i va adquirir el negoci de targetes a Espanya i Portugal que Popular va vendre a WiZink el 2014 i 2016.

Noticias relacionadas

contador