• "Aquestes operacions no generen impactes significatius en els resultats del banc", apunta al seu comunicat el banc
ana-botin-es-presidenta-banco-santander
Banco Santander

Banc Santander ha comunicat aquest dilluns la venda de la seva participació del 49% en WiZink a la companyia de capital risc nord-americà, Varde Partners, segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). D'altra banda, el banc ha arribat a un acord amb la companyia de capital risc pel qual recupera la propietat del negoci de targetes de crèdit i dèbit comercialitzades per Popular a Espanya i Portugal.

  • 4,85€
  • 2,16%

Aquest negoci va ser traspassat a WiZink el 2014, una societat de la qual Popular tenia el 49% i Varde, el 51% restant. Santander espera que "l'efecte net de les dues operacions tingui un impacte positiu en una ràtio de capital CET1 fully loaded d'aproximadament 10 punts bàsics. Aquestes operacions no generen impactes significatius en els resultats del banc", apunta al seu comunicat. Les operacions amb Varde i WiZink hauran de ser sotmeses a les autoritzacions reguladores pertinents, i està previst que el seu tancament es produeixi durant el segon semestre de 2018.

Per la seva banda, Elena Lieskovska, la representant de Varde a Europa i membre del Consell d'Administració de WiZink, ha indicat al seu comunicat sobre aquesta operació que "la fortalesa de l'estratègia de WiZink resideix en el seu model únic de negoci, que l'han convertit en un jugador significatiu en el segment de pagaments flexibles a Iberia", ha indicat l'executiva després que la seva companyia es convertís en l'únic accionista de WiZink.

Així mateix, Lieskovska ha afegit que "l'equip de gestió de WiZink ha aconseguit un creixement sostenible, oferint solucions innovadores al client en un mercat que creiem que compta amb gran potencial de creixement i tendències macroeconòmiques favorables".

INCORPORA ELS CAIXERS DE POPULAR

D'altra banda, Banc Santander també ha arribat a un acord amb Euro Automatic Cash, societat propietària dels caixers de Popular, que permet a tots els clients del Grup Santander (Santander, Popular, Pastor i Openbank) utilitzar gratuïtament una xarxa total de 7.500 caixers a Espanya.

"Des d'octubre, els clients de Popular ja podien utilitzar gratuïtament els caixers propietat de Santander, però encara faltava per tancar l'acord amb aquesta societat, necessari perquè els clients de Santander tinguessin també accés, sense cost, a la xarxa de caixers de Popular", recorda l'entitat. L'operació no suposa consum de capital i manté l'estructura accionarial d'Euro Automatic Cash, 50% propietat d'Euro Information (Grup Crédit Mutuel) i 50% de Popular (Grup Santander).

D'altra banda, el banc que presideix Ana Botín indica que a través d'aquest acord "refà les aliances que Banc Popular mantenia amb terceres entitats per recuperar la gestió de negocis estratègics i facilitar la integració, amb el focus posat en la millora de l'experiència del client".

Noticias relacionadas

contador