berkshire-hathaway-ceo-warren-buffett
Thomson Reuters

Warren Buffett torna a ser notícia. L'Oracle d'Omaha s'ha fet viral amb una de les seves habituals cartes anuals dirigides als inversors. El més cridaner és que la missiva és de l'any 2000 i descriu amb detall la situació que actual dels mercats.

"La línia que separa inversió d'especulació, que mai no sol ser especialment clara i definida, es torna encara més borrosa quan la majoria de participants del mercat han gaudit recentment d'algun triomf", alertava Buffett en aquesta carta rescatada per un usuari de Reddit aquest diumenge.

"Res no confon i espesseix tant la racionalitat com les grans dosis de diners obtingudes sense esforç," advertia l'Oracle d'Omaha. Aquest "diners sense esforç" és un concepte ara més actual que mai. Al cap i a la fi, molts inversors estan fent caixa amb la gran desconnexió entre els mercats i els fonamentals de les economies mundials, que estan patint molt.

L''INDICADOR BUFFETT', A MÀXIMS

En un altre viatge al passat, també a l'any 2000, el que es coneix popularment com a 'indicador Buffett' (resultat de dividir el Whilshire 5000 amb el PIB anual dels EUA) ha tocat recentment el seu nivell més alt des de just abans de l'esclat de la bombolla de les 'puntcom'.

"Què significa això? Que hem d'assegurar-nos de posseir actius, com una casa, i que és millor que l'actual cicle inflacional no freni perquè si no ens espera una llarga caiguda fins als suports fonamentals", argumenta Tom Essay, fundador de Sevens Report Research, en declaracions a Yahoo Finance.

Les borses segueixen anant a la seva, especialment les estatunidenques. Wall Street no deixa de pujar malgrat les incerteses de la crisi del coronavirus i la guerra comercial, que ja han deixat la seva particular petjada sobre les dades macro de la primera economia del món. Explotarà finalment aquesta gran bombolla de pujades artificials que assenyalen tants experts?

Noticias relacionadas

contador