trump-ne-repondra-plus-aux-questions-de-mueller-dit-son-avocat
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes properes a l'1% després del fort ral·li de les dues últimes setmanes des dels mínims anuals de 2018, registrats el passat 26 de desembre a 2.346 punts, en el cas de l'S&P 500. Els inversors venen després de la debilitat dels dades econòmiques a la Xina, l'inici de la temporada de resultats del quart trimestre amb els comptes de Citigroup i la continuació del tancament del govern federal nord-americà.

A l'àmbit empresarial, Citigroup ha donat inici a la nova temporada de resultats empresarials. El banc cau un 1% després d'incomplir les expectatives dels analistes durant l'últim trimestre de 2018.

A nivell macroeconòmic, les vendes a Wall Street coincideixen amb la caiguda més gran del que s'esperava d'exportacions i importacions xineses en el passat mes de desembre, que incrementen la preocupació dels inversors respecte a una desacceleració de la segona economia més gran del món.

Per la seva banda, la divisió política entre demòcrates i republicans sobre aixecar un mur fronterer amb Mèxic prossegueix. Un debat que seguirà perllongant el tancament del govern nord-americà, després que la senadora republicana Lindsey Graham instés aquest diumenge a reobrir-lo per temps limitat per intentar reprendre les converses entre tots dos bàndols.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cau amb força davant aquesta possible desacceleració de l'economia xinesa. El barril West Texas, referència als EUA, cedeix un 1,1% fins als 50,99 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,06%, fins als 1,1460 dòlars. I al mercat de bons, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,69%.

ÀSIA I EUROPA ES TENYEIXEN DE VERMELL

El Vell Continent cotitza amb caigudes en cinc de les seves principals índexs (IBEX 35 -1,1%, DAX 30 -0,6%, FTSE 100 -1%, FTSE MIB -1,2% i CAC 40 -0,8% ). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX es ressent amb la resta d'Europa davant dels múltiples focus d'incertesa.

En el cas dels parquets asiàtics, el vermell hi ha dominat també. Encapçala les caigudes el Hang Seng de Hong Kong, amb una caiguda de l’1,53%. A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen s'han deixat un 0,6%. El declivi del Nikkei és d'un 0,97%, el de l'Kospi sud-coreà, del 0,53%, mentre les borses del Pacífic han acabat planes. Tailàndia, Malasia i Singapur cedeixen entre un 0,5% i un 0,7%.

Noticias relacionadas

contador